26 aug. 2021
Simţi durere sau disconfort la nivelul musculaturii? În loc să iei medicamente sintetice, încearcă unul dintre aceste remedii naturale. Bucură-te de beneficiile lor minunate în combaterea tensiunii musculare.
Cauţi remedii pentru tensiunea musculară? Această problemă este des întâlnită şi apare în urma schimbărilor petrecute odată cu înaintarea în vârstă. Alte cauze pot fi suprasolicitarea fizică, leziunile sau alte afecţiuni.
În anumite cazuri, tensiunea musculară poate fi ameliorată cu medicamente analgezice şi odihnă. Însă de cele mai multe ori sunt necesare alte tipuri de terapii.
Deşi este de obicei un disconfort sporadic, multe persoane se confruntă în mod regulat cu tensiunea musculară. La baza disconfortului se află anumite obiceiuri dăunătoare şi o postură incorectă a corpului.
Din fericire, există multe remedii pentru tensiunea musculară care nu au efecte secundare. Acestea relaxează musculatura şi combat durerile, permiţându-ţi să îţi desfăşori toate activităţile zilnice.
Multe persoane nu ştiu la ce fel de tratamente naturiste ar putea apela, aşadar îţi prezentăm mai jos 7 dintre cele mai eficiente remedii pentru tensiunea musculară.

Ia aminte!


.
1. Uleiul de mentă: unul dintre cele mai bune remedii pentru tensiunea musculară
Uleiul de mentă este unul dintre cele mai bune produse naturiste pentru relaxarea musculaturii tensionate şi rigide. Acest remediu are proprietăţi antiinflamatoare şi analgezice care ameliorează durerea şi stimulează circulaţia sanguină.
În general, uleiul de mentă oferă o ameliorarea imediată a tensiunii musculare.

Mod de utilizare
Umezeşte-ţi palmele cu o cantitate mică de ulei de mentă. Masează apoi muşchii afectaţi.
Masează pentru cel puţin 5 minute pentru a obţine rezultate optime.

2. Valeriana
Datorită efectelor lor calmante şi antiinflamatoare, uleiul şi ceaiul de valeriană sunt printre cele mai bune remedii naturale pentru tensiunea musculară. 
Consumul şi aplicarea directă a valerianei pe zona afectată reduce inflamaţiile, stimulează circulaţia şi îmbunătăţeşte procesul de oxigenare.

Mod de utilizare
Bea până la două căni (500 ml) de ceai de valeriană pe zi. 
Masează puţin ulei de valeriană pe zona dureroasă şi odihneşte-te.
Notă:  Această plantă poate provoca somnolenţă. 

3. Sărurile Epsom
Băile cu săruri Epsom sunt ideale pentru calmarea muşchilor obosiţi. Acestea au un conţinut bogat de magneziu, un mineral care previne durerea.
Totodată, magneziul ajută chiar şi la tratarea bolilor inflamatorii, cum ar fi fibromialgia şi artrita.

Mod de utilizare
Adaugă o jumătate de cană de săruri Epsom în apa de baie. Stai în cadă pentru cel puţin 20 de minute.
Foloseşte acest tratament înainte de culcare pentru a te odihni mai bine.

4. Muşeţelul
Muşeţelul este cunoscut în medicina naturistă pentru proprietăţile sale emoliente şi digestive. Această plantă este soluţia ideală pentru ameliorarea umflăturilor şi a durerii musculare.
În plus, muşeţelul are proprietăţi antispasmodice şi antiinflamatoare, care ajută la relaxarea muşchilor, mai ales dacă tensiunea acestora a fost cauzată de stres.

Mod de utilizare
Bea o cană (250 ml) de ceai de muşeţel de două ori pe zi.
Aplică ulei de muşeţel în palme şi masează zonele afectate.

5. Uleiul de arnică
Arnica prezintă un compus chimic numit timol. Acesta ajută la ameliorarea durerii musculare.
Aplicat direct pe zona afectată, uleiul de arnică produce o senzaţie de încălzire uşoară care reduce tensiunea musculară şi problemele de mobilitate.

Mod de utilizare
Pune câteva picături de gel sau ulei de arnică pe muşchii tensionaţi şi masează timp de cinci minute.
Repetă tratamentul de două ori pe zi, dacă ţi se pare necesar.

6. Piperul Cayenne
Gustul său picant este insuportabil pentru anumite persoane, însă piperul Cayenne este unul dintre cele mai bune remedii pentru tensiunea musculară. Acest condiment conţine o substanţă activă numită capsaicină, care are proprietăţi antiinflamatoare şi analgezice.

Mod de utilizare
Adaugă cantităţi mici de piper Cayenne în smoothie-uri şi ceaiuri.
Masează muşchii obosiţi cu piper Cayenne.

7. Floarea pasiunii
Floarea pasiunii este o plantă foarte cunoscută în medicina naturistă. Calmarea nervilor nu este singurul său beneficiu. Acest remediu este antiinflamator şi relaxează musculatura.
În plus, floarea pasiunii conţine fitosteroli şi flavonoide, două substanţe cu efecte antioxidante care reduc stresul oxidativ. Nutrienţii acestei plante reglează sistemul nervos şi combat probleme precum anxietatea şi insomnia.

Mod de utilizare
Prepară un ceai de floarea pasiunii şi bea-l înainte de culcare.
O altă opţiune ar fi să înmoi un prosop absorbant în ceaiul fierbinte şi să îl aplici sub formă de compresă pe zona dureroasă.


Simţi durere sau disconfort la nivelul muşchilor? În loc să apelezi la medicamente sintetice, încearcă aceste remedii pentru tensiunea musculară. Bucură-te de toate beneficiile minunate pe care ţi le oferă natura.

Sursa:https://dozadesanatate.ro/7-remedii-pentru-tensiunea-musculara/


<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept