02 iul. 2021
De multe ori, cauza problemelor digestive este un dezechilibru intestinal al microbiotei. În acest articol, vei descoperi câteva remedii probiotice care te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea digestivă.
Este important să incluzi în dietă în fiecare zi alimente care promovează o microbiotă intestinală sănătoasă. În acest sens, anumite remedii probiotice bogate în microorganisme vii sunt utile pentru digestie şi starea generală de sănătate.
În acest articol, îţi vom împărtăşi trei remedii probiotice care te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti digestia. Deoarece necesită diferite procese de fermentare, îţi vom arăta cum să le faci pas cu pas.Este important să incluzi în dietă în fiecare zi alimente care promovează o microbiotă intestinală sănătoasă. În acest sens, anumite remedii probiotice bogate în microorganisme vii sunt utile pentru digestie şi starea generală de sănătate.

Ce sunt probioticele?
Alimente probiotice conţin microorganisme vii. Când le consumi, acestea rămân active în intestine, favorizând dezvoltarea microbiotei. Aşadar, acestea sunt esenţiale pentru o digestie bună şi o sănătate optimă.

Dacă vrei să consumi remedii probiotice, trebuie să alegi alimentele fermentate. De fapt, cea mai bună opţiune este să le faci acasă. Unele dintre produsele pe care le vei găsi pe piaţă au suferit procese precum pasteurizarea, care elimină probioticele din alimente.
Mai jos, îţi vom împărtăşi unele dintre cele mai populare şi benefice remedii probiotice pentru digestie. De asemenea, acestea sunt potrivite pentru toate gusturile, deoarece se bazează pe produse lactate, fructe şi legume.


.
3 remedii probiotice pentru digestie
1. Kefir, unul dintre cele mai bune remedii probiotice
Iaurtul, care este un aliment foarte popular în întreaga lume, conţine în mod natural probiotice. Acest lucru se datorează faptului că este realizat printr-un proces de fermentare. Cu toate acestea, atunci când este pasteurizat, îşi pierde bacteriile benefice.
Prin urmare, alegerea kefirului este o alternativă excelentă. Poţi face acest produs lactat acasă cu o cultură bacteriană care se hrăneşte cu lactoza din lapte. Tot ce trebuie să faci este să adaugi nişte granule de kefir care, în timp, se vor dezvolta în această băutură.
Ingrediente
1 cană de lapte proaspăt (250 ml)
2 linguri de granule de kefir (20 g)
Pregătire
Pentru început, încălzeşte laptele şi combină-l cu granulele de kefir într-un recipient de sticlă. Lasă puţin spaţiu liber în recipient. O altă opţiune este acoperi recipientul cu un tifon, astfel încât ciuperca de kefir să poată respira.
Apoi, lasă-l să fermenteze la temperatura camerei timp de aproximativ 24 de ore. Cu cât fermentează mai mult timp, cu atât va fi mai gros şi mai acid.
După acest interval de timp, strecoară şi repetă procesul cu granulele. Poţi îndulci kefirul cu miere sau zahăr brun.

2. Băutură cu coajă de ananas
Dacă îţi place ananasul, ar trebui să ştii că poţi profita şi de coaja acestuia pentru a face unul dintre cele mai delicioase remedii probiotice. O poţi fermenta cu zahăr pentru a face o băutură răcoritoare şi foarte sănătoasă.
Există multe reţete, inclusiv băuturi alcoolice, cu acest fruct. Mai jos, îţi propunem o versiune ce constă în principal în coajă, care este foarte bogată în enzime.
Ingrediente
1 ananas mare sau 2 medii
1 cană de zahăr (200 g)
4 căni de apă (1 litru)
Pregătire
Mai întâi, spală bine fructele.
Apoi, pune coaja într-un recipient de sticlă, împreună cu zahărul şi apa.
Închide bine recipientul. Deschide-l de două ori pe zi.
Fermentează băutura de la 4 la 7 zile. După a patra zi, o poţi gusta. Dacă este încă dulce, o poţi lăsa să fermenteze mai mult.
În cele din urmă, strecoară băutura şi îndulceşte-o dacă doreşti.
Îţi recomandăm să o bei rece.

3. Varză murată, unul dintre cele mai bune remedii probiotice pentru digestie
În cele din urmă, poţi profita de beneficiile celui mai renumit aliment fermentat din Europa centrală: varza acră. Această tehnică le-a permis oamenilor să mănânce legume pe tot parcursul anului atunci când nu exista o altă modalitate de a le conserva.
Ingrediente
1 varză mare şi foarte proaspătă
1 lingură de sare (15 g) pentru fiecare două kilograme de varză
Pregătire
În primul rând, spală varza şi îndepărtează toate frunzele care nu sunt în stare bună. Apoi, taie varza în benzi foarte subţiri.
După aceea, într-un recipient de sticlă, pune treptat varza şi sarea în straturi. De asemenea, apasă bine totul în recipient, astfel încât varza să-şi elibereze sucul şi să nu existe prea mult aer în amestec. Cu toate acestea, ar trebui să existe spaţiu liber în recipient şi zeama trebuie să acopere amestecul. Verifică acest lucru pe măsură ce trec zilele pentru a zdrobi varza dacă este necesar.
Varza murată va fi gata peste o lună sau două. Atât varza, cât şi zeama vor fi bogate în probiotice.
Ai de gând să încerci aceste remedii probiotice pentru digestie? Aroma lor este intensă şi delicioasă, iar consumarea lor în fiecare zi îţi va permite să-ţi păstrezi microbiota în stare perfectă. Sunt o garanţie a sănătăţii digestive!








Sursa:https://dozadesanatate.ro/3-remedii-probiotice-pentru-digestie/


<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept