03 mai. 2021
Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme ale secolului al XXI-lea. Aceasta are la bază factori ca stresul şi tensiunea zilnică, printre altele. Ai nevoie de câteva remedii naturiste care induc somnul?
Nu ar trebui să ne surprindă faptul că anxioliticele se numără printre cele mai populare medicamente de pe piaţă. Dacă nu vrei să devii dependent de asemenea pilule, te sfătuim să urmezi sfaturile de mai jos. Astăzi îţi vom prezenta cele mai bune remedii naturiste care induc somnul.
Remedii naturiste care induc somnul
Ştii deja că nu există niciun leac-minune care te va ajuta să dormi toată noaptea, în mod regulat. Însă remediile naturiste care induc somnul au abilitatea de a calma şi relaxa corpul uman, ajutându-ne să adormim.
Din acest motiv, te sfătuim să le iei după apusul soarelui, când eşti deja acasă (pentru a evita să adormi la locul de muncă sau când ieşi în oraş cu prietenii). Spre deosebire de anxiolitice şi somnifere, remediile pe bază de plante nu provoacă niciun efect secundar nedorit şi pot fi luate fără prescripţie medicală.

1. Muşeţelul
Muşeţelul se numără printre cele mai celebre remedii naturiste care induc somnul şi este folosit în acest scop pretutindeni. Proprietăţile sale sunt într-adevăr incredibile. Nu trebuie decât să prepari ceai de muşeţel şi să consumi această băutură în fiecare noapte, înainte de culcare. O altă variantă este să pisezi florile plantei şi să le consumi zilnic.
Ingrediente
½ cană (100 g) de flori de muşeţel deshidratate
1 sticlă (750 ml) de vin alb sec
Instrucţiuni
Pune florile de muşeţel într-un borcan mare de sticlă.
Toarnă vin în borcan până ce îl umpli, apoi sigilează-l bine.
Ţine borcanul într-un loc întunecat pentru 15 zile.
După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, strecoară lichidul şi depozitează-l într-un dulap. Consumă două linguri din acest remediu înainte de culcare, în fiecare noapte.

2. Floarea pasiunii
Floarea pasiunii este o plantă foarte fină, dar are abilitatea de a ne relaxa, inducând somnul. Este recomandată persoanelor anxioase, obosite sau suprasolicitate. Cel mai simplu mod de a profita de beneficiile sale este să o consumi sub formă de ceai. Serveşte această băutură în fiecare noapte.
Ingrediente
1 linguriţă (2 g) de floarea pasiunii
1 cană (250 ml) de apă
Instrucţiuni
Fierbe apa şi floarea pasiunii într-o oală pentru 5 minute. Opreşte focul şi lasă să infuzeze încă 5 minute. Strecoară şi bea ceaiul preparat cât mai cald posibil. Îl poţi îndulci cu miere sau Stevia rebaudiana.

3. Hameiul
Dacă suferi de insomnie sau nu poţi adormi din cauza unei situaţii anume (de pildă, înainte de un examen, de o excursie sau de nunta ta), te sfătuim să încerci florile de hamei. 
Această plantă medicinală are numeroase proprietăţi. Poţi să umpli un săculeţ mic de pânză cu o mână de flori de hamei, apoi să pui acest obiect sub pernă. Poţi consuma hameiul şi sub formă de ceai. Optează pentru varianta cea mai simplă pentru tine.
Ingrediente
1 lingură (3 g) de hamei
1 cană (250 ml) de apă
Instrucţiuni
Pune hameiul şi apa într-o oală. Încălzeşte până începe să dea în clocot şi lasă să fiarbă pentru 10 minute. Opreşte focul şi lasă infuzia să stea 5 minute înainte de a o strecura. Serveşte-o fierbinte, îndulcită cu miere.

4. Kava-kava
Datorită proprietăţilor sale sedative, kava-kava intră în categoria de remedii naturiste care induc somnul. Multe persoane o consumă pentru a dormi mai bine şi a profita de proprietăţile sale regenerative. Totodată, kava-kava ameliorează tensiunea musculară şi este ideală pentru a te recupera după o zi epuizantă.
Ingrediente
1 lingură (3 g) de kava-kava
1 cană (250 ml) de apă
Instrucţiuni
Fierbe apa. Adaugă planta. Lasă să infuzeze 5 minute, apoi strecoară. Consumă infuzia preparată imediat.

5. Levănţica
Datorită aromei sale bogate, levănţica relaxează sistemul nervos şi ameliorează durerile de cap. În afară de a-ţi masa tâmplele cu ulei esenţial de levănţică, poţi include această plantă în băi relaxante. De asemenea, poţi să pui un buchet de levănţică aproape de pat (sub pernă sau pe noptieră).

6. Seminţele de mac californian
Nu se află printre cele mai cunoscute remedii naturiste care induc somnul, însă seminţele de mac californian pot fi de mare ajutor persoanelor care suferă de insomnie. În plus, ele relaxează corpul şi ameliorează durerile de cap înainte de culcare. Dacă nu reuşeşti să găseşti planta, o poţi cumpăra sub formă de tinctură sau ulei esenţial. Nu duci lipsa de opţiuni: picură puţină tinctură sau ulei pe pernă, aplică aceste produse pe mâini şi întinde-le pe tot corpul cu mişcări de masaj sau adaugă câteva picături în apa de baie.

7. Melissa
Melissa este o plantă foarte eficientă dacă vrei să dormi mai bine. Are o aromă uşor citrică intensă, drept pentru care este foarte populară în rândul pasionaţilor de grădinărit. Melissa calmează nervii şi combate insomnia. O poţi găsi sub diverse forme în plafare: planta propriu-zisă, capsule, extracte sau uleiuri.

8. Valeriana
Valeriana este o plantă esenţială pentru relaxare şi combaterea insomniei, drept pentru care nu poate să lipsească de pe lista noastră. Ea reprezintă o alternativă naturală ideală pentru persoanele care au luat somnifere pentru mult timp. Bea o cană de ceai de valeriană înainte de culcare.
Ingrediente
1 lingură (4 g) de valeriană
1 cană (250 ml) de apă
Instrucţiuni
Toarnă apa fierbinte într-o cană. Adaugă valeriana şi lasă să infuzeze timp de 5 minute. Strecoară şi îndulceşte. Băutura trebuit să fie cât mai caldă posibil atunci când o serveşti.
.
Sursa:https://dozadesanatate.ro/cele-mai-bune-8-remedii-naturiste-care-induc-somnul/<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept