29 apr. 2021
Diabetul de tip 2 apare atunci când organismul are rezistenţă la insulină sau nu produce suficientă insulină. În acest articol, îţi vom împărtăşi câteva remedii naturale care susţin tratamentul medicamentos.
Diabetul este o boală cronică care se dezvoltă din cauza acumulării excesive de glucoză în sânge. Cea mai comună formă este diabetul de tip 2, care apare atunci când organismul nu reuşeşte să utilizeze insulina în mod optim. Ai folosit vreodată remedii naturale pentru diabetul de tip 2?
Deşi trebuie să mergi la medic pentru a stabili o schemă completă pentru tratarea acestei afecţiuni, pentru a-ţi completa planul de tratament, poţi pregăti şi câteva remedii naturale. Acestea sunt remedii pe bază de plante şi suplimente ale căror proprietăţi favorizează reglarea nivelului de zahăr din sânge. Încearcă-le şi tu!


.
Remedii naturale pentru diabetul de tip 2
Diabetul este o boală care nu are leac şi ale cărei complicaţii pot reduce semnificativ calitatea vieţii. Cu toate acestea, majoritatea pacienţilor pot avea un stil de viaţă normal atunci când controlează boala cu medicamente şi modificări ale dietei.
Medicul se va ocupa de evaluarea nivelului de glucoză din sânge şi îţi va recomanda cele mai bune modalităţi de tratament. Cu toate acestea, poţi pregăti câteva remedii pentru diabetul de tip 2. În rândurile de mai jos, îţi vom împărtăşi mai multe opţiuni.

Suc de Aloe Vera
Poţi folosi gelul din frunzele de aloe vera ca supliment pentru controlul diabetului de tip 2. Datorită fitosterolilor pe care îi conţine, aloe vera acţionează ca un antiglicemiant natural. Prin urmare, consumul regulat ajută în controlul nivelurilor ridicate de zahăr din sânge.
Ingrediente

2 linguri de gel de aloe vera (40 g)
1 lingură de suc de lămâie (15 m)
1/2 cană de apă (100 ml)
1 lingură de miere (15 g)
Mod de preparare şi utilizare
Mai întâi, pune toate ingredientele în blender. Apoi, amestecă timp de câteva minute, până când obţii o băutură omogenă. Bea sucul pe stomacul gol sau la jumătatea dimineţii, de cel puţin 3 ori pe săptămână.

Apă de fulgi de ovăz
Apa de fulgi de ovăz este unul dintre remediile naturale pentru diabetul de tip 2 care au devenit foarte populare. S-a demonstrat faptul că fulgii de ovăz au efecte benefice asupra controlului glicemiei şi profilurilor lipidice la pacienţii cu diabet zaharat. Aceste proprietăţi sunt, în mare parte, atribuite conţinutului lor semnificativ de fibre.
Ingrediente
3 linguri de fulgi de ovăz (60 g)
2 căni de apă (500 ml)
1 baton de scorţişoară
Mod de preparare şi utilizare
Mai întâi, pune fulgii de ovăz în blender cu o cană de apă şi amestecă. Apoi, adaugă restul de apă într-o cratiţă şi adaugă şi amestecul de fulgi de ovăz. Fierbe la foc mic timp de 2 sau 3 minute. După aceea, ia amestecul de pe foc şi adaugă un baton de scorţişoară. Lasă remediul să stea şi apoi strecoară-l. Bea 2 sau 3 pahare pe zi, în fiecare zi.

Smoothie din fructe de cactus
Datorită conţinutului său de fibre alimentare şi antioxidanţi, fructul de cactus este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru diabetul de tip 2. Acesta susţine metabolismul zahărului şi reduce acumularea acestuia în sânge. Îţi sugerăm să prepari un smoothie cu alte ingrediente benefice.
Ingrediente
1 fruct de cactus fără spini
2 linguri de aloe vera (40 g)
Sucul a 2 portocale
1/2 pahar de apă (100 ml)
Mod de preparare şi utilizare
Mai întâi, toacă fructul de cactus şi pune-l în blender. Apoi, adaugă restul ingredientelor şi amestecă timp de câteva minute. După ce obţii o băutură omogenă, consum-o imediat. Bea remediul de cel puţin 3 ori pe săptămână, la jumătatea dimineţii.

Usturoi şi lămâie
Usturoiul (Allium sativum) este un supliment care poate ajuta la scăderea nivelurilor ridicate de glucoză la pacienţii cu diabet zaharat de tip 2. Deşi dovezile efectelor sale sunt limitate, există date care sugerează că ajută la metabolizarea zaharurilor prin îmbunătăţirea utilizării insulinei.
Ingrediente
1 căţel de usturoi crud
Sucul obţinut din 1/2 lămâie
Mod de preparare şi utilizare
Mai întâi, zdrobeşte căţelul de usturoi şi amestecă-l cu sucul de lămâie. Consumă remediul pe stomacul gol, în fiecare zi.


Este important să ne amintim faptul că şi remediile naturale pentru diabetul de tip 2 pot provoca reacţii adverse. Unele pot afecta negativ tratamentul medicamentos. De aceea, înainte de a le lua, îţi recomandăm să te adresezi medicului specialist.







Sursa:https://dozadesanatate.ro/remedii-naturale-pentru-diabetul-de-tip-2/
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept