04 sep. 2020
Gazele acumulate în stomac şi intestine duc adesea la balonare şi dureri abdominale. Te poţi trata folosind câteva remedii naturale din plantele pe care le vom enumera în acest articol.

Tulburările digestive sunt frecvente. Acesta este motivul pentru care există multe remedii naturale pentru gazele la stomac. De fapt, gazele intestinale sunt una dintre cele mai des întâlnite tulburări digestive – precum şi una dintre cele mai enervante. Din fericire, există câteva plante medicinale care te pot ajuta să previi şi să ameliorezi problema.


.
Remedii naturale pentru gazele la stomac:
Excesul de gaz acumulat în tractul gastrointestinal duce la flatulenţă, eructaţii şi balonare. Cauzele sunt multiple şi variate. De exemplu, anumite gaze sunt rezultatul intoleranţelor alimentare. În schimb, altele provin dintr-o supradezvoltare a bacteriilor în intestinul subţire.
Dacă ai des gaze la stomac, ar trebui să consulţi un medic specialist. Cu toate acestea, poţi folosi şi remedii naturale, deoarece acestea vor fi un ajutor excelent pentru orice tratament medicamentos.
Acestea sunt patru dintre cele mai eficiente plante care pot accelera eliminarea gazelor stomacale şi intestinale: fenicul, muşeţel, scorţişoară de Ceylon şi ghimbir.

1. Fenicul
Pentru început, unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru gazele la stomac este feniculul. Seminţele, rădăcinile şi frunzele sale sunt un remediu comun în multe ţări pentru îmbunătăţirea digestiei şi scăderea balonării după masă.
Feniculul are proprietăţi carminative. Acest lucru înseamnă că facilitează eliminarea gazelor din tractul digestiv dacă suferi de flatulenţă. De asemenea, ajută la calmarea durerilor de stomac, favorizează mişcările intestinale uşoare şi poate vindeca diareea.
În plus, feniculul este remediul ideal pentru a reduce intensitatea colicilor la bebeluşi. Studiile ştiinţifice sugerează faptul că utilizarea uleiului de seminţe de fenicul pentru bebeluşii cu vârsta sub 12 săptămâni este foarte eficientă. Acest tratament poate ajuta la reducerea spasmelor intestinale şi la creşterea mobilităţii intestinului subţire.

2. Muşeţel
Ar trebui să ai întotdeauna în casă ceai de muşeţel. Această plantă medicinală este un relaxant digestiv, iar oamenii o folosesc, de obicei, pentru calmarea nervilor, mai ales atunci când aceştia afectează stomacul. Pe lângă faptul că ajută la eliminarea gazelor la stomac, muşeţelul este, de asemenea, un tratament eficient pentru diaree, indigestie, greaţă şi vărsături, precum şi pentru colici la copii.
Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau muşeţelul pentru a trata afecţiunile gastrointestinale datorită proprietăţilor sale digestive, carminative, antispasmodice şi sedative.
Îl poţi bea ca infuzie sau îl poţi folosi sub formă de ulei esenţial. Nu bea uleiul esenţial. În schimb, îl poţi dilua cu un alt ulei vegetal şi utiliza pentru a-ţi masa uşor abdomenul atunci când ai gaze la stomac.

3. Scorţişoară de Ceylon
Foloseşte scorţişoară pentru a-ţi îmbunătăţi digestia şi a preveni gazele fie ca infuzie, fie ca mirodenie în preparatele tale.
Dintre toate tipurile de scorţişoară, vom discuta despre Cinnamomum verum, cunoscută şi ca adevărata scorţişoară sau arborele de scorţişoară Ceylon. Acest soi de scorţişoară este cel mai valoros din punct de vedere medicinal şi iese în evidenţă datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, antioxidante, antimicrobiene şi antidiabetice.
Scorţişoara de Ceylon este un remediu digestiv puternic datorită tuturor proprietăţilor sale. De fapt, este foarte eficientă pentru prevenirea şi ameliorarea flatulenţei şi indigestiei. De asemenea, susţine buna funcţionare a ficatului şi poate preveni chiar şi dezvoltarea paraziţilor în intestine.
Cum ar trebui să consumi scorţişoara de Ceylon pentru a scăpa de gazele la stomac?
Scorţişoara poate fi folosită ca mirodenie într-o mare varietate de feluri de mâncare, atât dulci, cât şi sărate. Îţi recomandăm să experimentezi adăugând scorţişoară în deserturi şi chiar în tocăniţe pentru a le intensifica aroma. Este excelentă în toate deserturile şi în cana de cafea!

4. Ghimbir
În cele din urmă, am dori să menţionăm o plantă minunată originară din Asia şi care este acum foarte populară în întreaga lume. Ghimbirul iese în evidenţă mulţumită gustului său intens, picant şi răcoritor şi este utilizat frecvent într-o mare varietate de feluri de mâncare. Cu toate acestea, ghimbirul este şi un remediu excelent pentru diferite tipuri de afecţiuni.
Rizomul de ghimbir poate ajuta la ameliorarea gazelor la stomac. De asemenea, este eficient în tratarea diareei şi în prevenirea ulcerelor gastrice.



Îl poţi consuma proaspăt sau uscat, sub formă de infuzie, amestecat cu sucuri şi chiar ca supliment.
Acum ai aflat proprietăţile digestive ale acestor minunate plante medicinale care te pot ajuta să previi şi să ameliorezi flatulenţa. Asigură-te că sunt întotdeauna în cămară, astfel încât să le ai la îndemână ori de câte ori trebuie să ameliorezi problemele digestive.









Sursa:https://dozadesanatate.ro/remedii-naturale/terapii-naturale/
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept