16 iun. 2020
Avantajele servirii unei mese înainte de antrenament sunt numeroase şi dovedite ştiinţific. Un aport caloric adecvat la momentul potrivit îţi va oferi energia de care corpul tău are nevoie pentru a fi în formă în timpul oricărei activităţi.

În articolul de azi, îţi vom explica ce trebuie să mănânci înainte de antrenament. Ştiai că acest lucru depinde şi de tipul de activitate fizică pe care urmează să o faci?

Mulţi oameni cred că nu ar trebui să mănânci înainte de a face exerciţii fizice. Însă acesta este un mit. Trebuie să mănânci înainte de orice antrenament pe care urmează să-l practici. Corpul tău are nevoie de energie pentru a finaliza orice tip de activitate fizică.
Servirea unei mese înainte de a face exerciţii fizice este deosebit de importantă, mai ales dacă te antrenezi dimineaţa. Dacă mănânci înainte de a merge la jogging sau de a te antrena la sală, obţii rezultate mult mai bune. Totuşi, acest lucru nu înseamnă că poţi mânca pizza. Trebuie să selectezi cu atenţie alimentele pe care le vei mânca înainte de a face exerciţii fizice.
În acest articol, vom împărtăşi câteva lucruri pe care trebuie să le ştii când vine vorba de alegerea alimentelor pe care să le consumi înainte de antrenament.


.
Ce să mănânci înainte de antrenament
Depinde de antrenamentul pe care urmează să îl ai
Tipul de antrenament pe care urmează să-l faci este primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când încerci să selectezi alimentele pe care urmează să le consumi. De asemenea, este important să ai în vedere şi obiectivele personale.
De exemplu, dacă încerci să pierzi în greutate şi să arzi grăsimile prin sport, optează pentru alimente cu conţinut redus de calorii. În acest fel, nu vei alimenta cu glucoză muşchii şi ficatul.
În schimb, dacă obiectivul tău este să efectuezi un antrenament intens sau să creşti în masă musculară, trebuie să ai rezerve serioase de energie înainte de a începe antrenamentul. Cea mai bună opţiune este reprezentată de alimentele bogate în proteine, grăsimi şi carbohidraţi.

Când şi cât să mănânci înainte de antrenament:
Este important să mănânci cu cel puţin o jumătate de oră înainte de a-ţi începe antrenamentul. Este posibil să fie nevoie de ceva mai mult timp, în funcţie de alimentele pe care le consumi. În caz contrar, corpul tău va fi prea concentrat să digere ceea ce ai mâncat şi nu vei putea folosi alimentele ingerate drept combustibil. (Acest scenariu este cel de la care a pornit mitul conform căruia nu ar trebui să mănânci înainte de a face exerciţii fizice.)
În plus, ajustează cu atenţie cantitatea de mâncare pe care o consumi înainte de a face exerciţii fizice. În caz contrar, te vei simţi prea plin în timpul activităţii fizice. De exemplu, poţi avea arsuri gastrice şi te poţi simţi greoi şi lipsit de energie.
În mod ideal, consumă o porţie medie de mâncare de calitate. Serveşte întotdeauna această masă înainte de activitatea fizică, pentru ca organismul tău să o folosească sub formă de energie în timpul antrenamentului.

Proteine, lichide şi carbohidraţi… combinaţia câştigătoare!
În general, înainte de antrenament ar trebui să consumi carbohidraţi uşor de digerat. Aceştia îţi vor oferi energia de care ai nevoie. De exemplu, pâinea integrală, cerealele neprocesate, pastele, orezul, precum şi anumite fructe şi legume sunt opţiunile grozave. Desigur, cea mai bună variantă este consumul unui amestec de carbohidraţi simpli şi complecşi.
Dacă vei acţiona asupra muşchilor, este important să consumi şi alimente care conţin proteine. Din acest grup alimentar, poţi opta pentru şuncă, ouă, produse lactate, etc. Esenţial este consumi proteinele cu cel puţin 2-3 ore înainte de antrenament, astfel încât să ai timp să le digeri.
Desigur, ar trebui să te hidratezi în mod corespunzător înainte, în timpul şi după orice tip de antrenament. Bea cel puţin o jumătate de litru de apă înainte de a face exerciţii fizice. În mod alternativ, poţi bea şi suc de fructe cu tot cu pulpă sau o altă băutură cu rol de stimulare, precum cafeaua sau ceaiul verde. Acest lucru este deosebit de util dacă îţi faci antrenamentul dimineaţa.

Alimente pe care să le mănânci înainte de antrenament
Bananele sunt alimentele perfecte pentru a fi consumate înainte şi după antrenament. De fapt, acest fruct are un conţinut ridicat de potasiu, care reface rezervele pe care le pierzi în timpul activităţii fizice. În plus, bananele conţin carbohidraţi care îţi oferă energia necesară pentru efectuarea antrenamentului.

Shake-urile de fructe sunt o altă opţiune excelentă. Se pregătesc rapid şi poţi adăuga în ele tot felul de ingrediente. În mod ideal, un shake ar trebui să conţină fructe, iaurt şi granola sau un alt tip de cereale.
Dacă nu ai mult timp la dispoziţie, atunci consumul unei felii de pâine integrală cu gem fără zahăr este o opţiune uşoară şi rapidă de a-ţi energiza corpul. Batoanele de cereale sunt, de asemenea, acceptate, atât timp cât alegi unele cu conţinut scăzut de calorii, cu zero ingrediente artificiale şi cu cereale integrale, fructe şi seminţe.




Sursa:https://dozadesanatate.ro/ce-sa-mananci-inainte-de-antrenament/
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept