11 sep. 2019
Este important să fii întotdeauna atent la semnalele transmise de corpul tău pentru a putea corecta problemele legate de postură înainte ca acestea să producă durere sau pentru a le ameliora atunci când au apărut deja.
Durerile de spate şi cele musculare sunt foarte comune în rândul adulţilor. Rutina zilnică şi stresul pot suprasolicita muşchii şi afecta în mod semnificativ postura. Prin urmare, este o idee excelentă să execuţi zilnic 4 tipuri de întinderi pentru corectarea posturii.

 Corpul uman funcţionează precum o maşinărie perfectă, toate părţile sale fiind perfect îmbinate. Din acest motiv, este important să ai grijă ca acest echilibru să se menţină nealterat.

Suferi şi tu de dureri de spate, şolduri, umeri sau cap? Acestea pot fi semne ale unei posturi incorecte. Este necesar să îmbunătăţeşti situaţia cât mai rapid, pentru a nu te confrunta cu afecţiuni mai grave pe termen lung.

Deşi pare greu de crezut, postura adoptată poate afecta chiar şi organele interne, respiraţia şi digestia. Acest lucru se întâmplă din cauza tensiunii prezente în muşchii responsabili de menţinerea echilibrului, cei care te ajută să adopţi o poziţie dreaptă şi să te mişti în voie.
De asemenea, o postură incorectă poate duce la apariţia unor probleme de sănătate precum scolioza, cifoza, durerea cervicală, durerea lombară sau tendinita umărului. Pentru tratarea acestor afecţiuni este necesar să apelezi la ajutorul unui specialist.

Din fericire, disconfortul produs de adoptarea unei poziţii greşite poate fi ameliorat şi chiar prevenit prin executarea frecventă a anumitor întinderi pentru corectarea posturii.
Muşchii schimbă orientarea oaselor. Acest lucru este valabil şi pentru coloana vertebrală, ce oferă susţinere întregului organism. Tocmai de aceea este foarte important să-ţi antrenezi musculatura prin intermediul întinderilor.

Începe să practici şi tu aceste mişcări foarte eficiente!
4 tipuri de întinderi pentru corectarea posturii

1. Ridicarea gâtului din bărbie

Stai în poziţie verticală cu picioarele paralele şi aliniate cu şoldurile. Împinge-ţi bărbia în spate cu ajutorul degetelor.
Numără până la 3, apoi relaxează-te.
Fă acest lucru cu foarte mare atenţie pentru a evita rănirea gâtului sau înrăutăţirea durerii cu care te confrunţi deja.
Beneficii:
Această întindere: intăreşte muşchii gâtului, reduce durerea din zona gâtului, imbunătăţeşte postura adoptată.

2. Întinderea braţelor în spate
Du braţele în spate şi prinde-ţi mâinile între ele. Apoi, încearcă să ridici uşor braţele, până simţi că ţi se întinde zona pectorală. Reţine faptul că nu este nevoie să foloseşti o forţă excesivă şi să-ţi întinzi foarte mult muşchii în această poziţie. Dacă simţi durere, relaxează-te treptat.
Beneficii:
Această întindere corectează postura şi umerii aplecaţi spre faţă, eliberează tensiunea acumulată în zona pieptului, liberează tensiunea acumulată în umeri.

3. Întinderea braţelor cu sprijin pe perete
Apropie-te de un perete şi întinde unul dintre braţe orizontal. Palma ta trebuie să fie lipită de perete.
Apoi, exercită o uşoară presiune prin întoarcerea corpului în direcţia opusă braţului pe care îl foloseşti pentru a te sprijini de perete.
Menţine această poziţie timp de zece secunde, apoi repetă exerciţiul şi cu braţul opus.
Beneficii:
Întinde muşchii din zona pectorală, eliberează tensiunea acumulată în umeri, ameliorează durerea resimţită la nivelul umerilor.

4. Întinderea muşchilor abductori ai şoldurilor
Mai întâi, aşază-te pe podea şi pune-ţi picioarele în poziţia fluturelui. Apropie tălpile picioarelor şi adu-le cât mai aproape de corp, atât cât poţi, fără a resimţi foarte multă durere. Apoi, cu ajutorul coatelor, apasă uşor pe genunchi. Menţine această poziţie timp de 20 de secunde.
Beneficii:
Această întindere reduce dezechilibrul şoldurilor, reduce curbura coloanei vertebrale, ajută la ameliorarea durerii lombare şi de şold.
Cu ajutorul acestor întinderi pentru corectarea posturii, vei ameliora durerea musculară şi de spate. Practicându-le, îţi vei reduce, de asemenea, nivelul de stres şi riscul de accidentare, iar condiţia ta fizică se va îmbunătăţi considerabil.

Este necesar să execuţi întinderi pentru corectarea posturii în fiecare zi pentru a te bucura de rezultatele oferite. Aminteşte-ţi că eşti obişnuit să stai în poziţii greşite. Aşadar, va trece o vreme până când vei învăţa să adopţi întotdeauna o postură corectă.

A fi mereu atent la corpul tău este esenţial pentru a putea detecta care sunt poziţiile greşite ce îţi provoacă disconfort. Nu este deloc simplu să-ţi corectezi cocoaşa sau umerii aplecaţi spre faţă. Nu este suficient să vrei. Trebuie să fii atent să stai întotdeauna drept şi să practici exerciţii pentru a ameliora problemele menţionate.

Însă, dacă problema ta este una mult mai severă, cel mai probabil nu vei reuşi să te tratezi pe cont propriu. Vei fi nevoit să ceri ajutorul unui specialist în domeniu.

Este important să-ţi doreşti să faci aceste schimbări, care îţi vor îmbunătăţi chiar şi stima de sine. O postură corectă te va ajuta să ai mai multă încredere în tine şi să ai un aspect fizic mai plăcut.







Cititi mai mult:https://dozadesanatate.ro
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept