02 mai. 2019
Poţi ţine sub control tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea cu ajutorul câtorva plante medicinale cu proprietăţi incredibile. Pentru ca aceste remedii naturale să funcţioneze, trebuie să adopţi şi o dietă echilibrată şi să efectuezi exerciţii fizice în mod regulat.
Eşti în căutare de remedii din plante pentru hipertensiune? Aceasta apare atunci când valorile tensiunii arteriale sunt mai ridicate decât cele considerate normale. Deşi ştiinţa a descoperit câţiva factori declanşatori, literatura de specialitate consideră că nu se cunosc încă pe deplin cauzele apariţiei acesteia. Pentru a trata hipertensiunea, este foarte important să-ţi schimbi stilul de viaţă.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), hipertensiunea afectează 1 miliard de oameni de pe întreaga planetă. Este o boală mortală necontagioasă, ce ucide anual 9 milioane de persoane şi afectează grav multe altele.
Dacă hipertensiunea nu este ţinută sub control, aceasta poate determina apariţia atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale şi a bolilor renale. Ameliorarea acesteia cu ajutorul medicamentelor nu este suficientă.Este necesar să adopţi şi alte măsuri legate de alimentaţie şi mişcare.

Când este cazul să apelezi la remedii din plante pentru hipertensiune
Nivelurile ridicate de insulină, leptină şi acid uric sunt asociate cu manifestările hipertensiunii. Aceste niveluri cresc atunci când dieta persoanei afectate este bogată în zahăr şi alimente procesate. De asemenea, dacă persoana este şi supraponderală, suferă de arterioscleroză (rigidizarea arterelor) şi este afectată de stres, hipertensiunea devine o afecţiune ce pune în pericol viaţa.

Orice tratament contra hipertensiunii impune şi adoptarea unei diete bogate în alimente naturale proaspete. Este necesar să existe un echilibru între aportul de sodiu şi cel de potasiu. Se recomandă creşterea consumului de magneziu şi grăsimi sănătoase şi efectuarea de exerciţii fizice şi de relaxare.

O persoană este considerată prehipertensivă atunci când tensiunea sa sistolică este între 120 şi 139, iar cea diastolică între 80 şi 89. Prehipertensiunea nu trebuie tratată cu medicamente. Pacientul trebuie să-şi schimbe dieta şi să adopte obiceiuri mai sănătoase.

Hipertensiunea apare atunci când tensiunea arterială are valori între 140/90 şi 159/99. Între 90 şi 95% dintre bolnavi înregistrează aceste valori. Aceasta este asociată cu anumiţi factori de risc. Deşi medicii recomandă tratament medicamentos, noi punem accentul şi pe o dietă echilibrată şi o viaţă calmă, relaxată.

.
Remedii din plante pentru hipertensiune
Îţi poţi ajuta corpul să lupte contra hipertensiunii cu ajutorul următoarelor plante medicinale. Dacă eşti prehipertensiv sau deja hipertensiv, aceste tratamente naturale îţi vor fi de mare ajutor.

1. Frunze de măslin
Măslinul nu este doar o sursă de ulei de măsline, una dintre cele mai sănătoase grăsimi pe care o persoană hipertensivă le poate consuma pentru a preveni apariţia arteriosclerozei. Frunzele acestui arbore sunt şi ele de mare ajutor în tratarea hipertensiunii.
Cum să prepari un ceai din frunze de măslin:
Ingrediente
1 linguriţă de frunze de măslin (5 g), 2 căni de apă (500 ml)
Mod de preparare
Pune apa la fiert şi adaugă frunzele de măslin. Îndepărtează vasul de pe foc şi lasă ceaiul să stea timp de aproximativ 10 minute. Atunci când este gata, apa va deveni maro auriu.
Strecoară şi bea ceaiul dimineaţa, pe stomacul gol şi seara, înainte de culcare.
În magazine poţi găsi, de asemenea, extract proaspăt de frunze de măslin.

2. Muşeţel şi coada calului
Acest ceai de muşeţel şi coada calului este unul dintre cele mai bune remedii din plante pentru hipertensiune. Muşeţelul este celebru pentru proprietăţile sale calmante. Coada calului este o plantă cu efect diuretic pronunţat, apreciată pentru abilitatea sa de a reduce valoarea tensiunii arteriale.
Ingrediente
1 lingură de flori uscate de muşeţel (15 g), 1 lingură de frunze de coada calului (15 g), 2 căni de apă (500 ml)
Mod de preparare
Încălzeşte apa şi, atunci când ajunge la punctul de fierbere, adaugă ierburile. Lasă la infuzat în jur de 3 minute, apoi strecoară ceaiul şi bea-l.
Este o opţiune minunată pentru a-ţi începe sau încheia ziua.

3. Rozmarin şi usturoi
Rozmarinul are proprietăţi diuretice şi poate reduce valoarea tensiunii arteriale. Este bogat în flavonoizi ce îmbunătăţesc circulaţia sângelui în artere şi previn rigidizarea acestora. Poţi să-i întăreşti proprietăţile dacă îl combini cu usturoi, un remediu natural excelent contra hipertensiunii.
Ingrediente
4 căni de apă (1 l), 1 lingură de frunze uscate de rozmarin (15 g), 5 căţei de usturoi
Mod de preparare
Încălzeşte apa până ajunge la punctul de fierbere. Adaugă frunzele de rozmarin şi căţeii de usturoi şi fierbe totul timp de 5 minute. Ia vasul de pe foc şi lasă ceaiul să stea timp de 15 minute înainte de a-l strecura.
Consumă-l pe parcursul zilei. Poţi adăuga usturoi şi rozmarin şi la prepararea alimentelor.

4. Rodie
Rodia este practic un fruct de pădure. Sucul acesteia este bogat în antioxidanţi şi potasiu, ce ajută în lupta contra hipertensiunii arteriale,arteriosclerozei şi colesterolului rău (LDL). Pentru a profita de toate beneficiile fructului, pregăteşte un smoothie delicios.
Ingrediente
1 lingură de seminţe de rodie (15 g), 1 pahar de apă (250 ml)
Mod de preparare
Pune în blender seminţele de rodie şi apa şi amestecă bine. Nu este nevoie să strecori băutura înainte de a o consuma.
O altă modalitate de a pregăti acest remediu este să foloseşti un storcător de fructe.

5. Foi de dafin
Foile de dafin nu sunt doar un condiment mediteraneean aromat. Acestea sunt bogate în potasiu şi magneziu, două minerale esenţiale în tratarea hipertensiunii şi a rigidizării arterelor. Pentru a profita de beneficiile lor, poţi prepara un ceai.
Ingrediente
2 foi de dafin, 1 cană de apă (250 ml)
Mod de preparare
Pune foile de dafin într-o cană de apă clocotită şi lasă-le la infuzat timp de 10 minute. Apoi, strecoară şi bea ceaiul obţinut.
Consumă o cană de ceai de foi de dafin de patru ori pe zi.

Cititi mai mult:https://dozadesanatate.ro/5-remedii-din-plante-pentru-hipertensiune/
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept