02 feb. 2019
Pierderea în greutate este un proces complicat care diferă la fiecare individ în parte. Încearcă această reţetă acasă şi descoperă cât de benefică este ea pentru silueta ta. Nu uita să o combini cu o dietă săracă în grăsimi şi un antrenament fizic adecvat. Apa cu seminţe de in şi lămâie este un truc pentru slăbit care a căpătat multă popularitate în ultimul timp. Pe lângă faptul că stimulează arderea grăsimilor pe tot parcursul nopţii, acest amestec oferă multe beneficii interesante pe care ţi le prezentăm în acest articol.

Atât lămâia, cât şi seminţele de in conţin nutrienţi care accelerează metabolismul. Cele două alimente scad pofta de mâncare şi îmbunătăţesc funcţiile digestive şi hepatice care facilitează pierderea în greutate.
În prezent, multe persoane îşi doresc să afle cum să prepare apă cu seminţe de in şi lămâie pentru slăbit pentru a combate obezitatea.
Care sunt principalele beneficii ale acestei băuturi? Citeşte mai departe pentru a le descoperi.
De ce ajută apa cu seminţe de in şi lămâie la slăbit?
Pierderea în greutate este un proces complicat care diferă la fiecare individ în parte. Deşi o alimentaţie sănătoasă însoţită de exerciţii fizice reprezintă soluţia ideală în acest sens, multe persoane nu reuşesc să îşi atingă obiectivele.
În primul rând, nu este uşor să îţi schimbi obiceiurile zilnice, mai ales dacă ai fost întotdeauna o persoană sedentară. În plus, metabolismul fiecărui individ funcţionează diferit. Unii au un metabolism rapid, iar alţii unul lent.

Lăsând toate aceste aspecte deoparte, există totuşi câteva trucuri care ne ajută să slăbim fără să depunem un efort uriaş. De pildă, apa cu seminţe de in şi lămâie este bogată în nutrienţi şi are efecte de slăbirecare pot suplimenta cu succes dieta alimentară.
Consumul regulat al acestei băuturi ajută la detoxifierea organismului, întăreşte sistemul imunitar şi previne diferite boli. În plus, apa cu lămâie şi seminţe de in scade secreţia hormonilor foamei şi este o băutură săracă în calorii care hidratează organismul.

Beneficiile lămâii pentru slăbit
Zeama de lămâie este un ingredient natural nelipsit din multe cure de slăbire. Datorită conţinutului de bogat de vitamina C şi minerale esenţiale, lămâia este un aliment complex care întăreşte sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate. 

Ştim de zeci de ani că lămâia are proprietăţi diuretice, antioxidante şi alcalinizante. Prin urmare, acest fruct nu este benefic numai pentru slăbit, ci pentru întregul organism.

Consumul regulat de lămâie combate inflamaţiile şi celulele rezultate în urma prezenţei antigenilor în corp, care pot cauza diverse dificultăţi. Toate aceste beneficii se datorează faptului că lămâia:
Conţine antioxidanţi, polifenoli care reduc cantitatea de celule adipoase din corp.
Conţine acid citric care stimulează secreţia de bilă, o substanţă produsă de vezica biliară care contribuie la digestia lipidelor.
Conţine fibre care îmbunătăţesc digestia şi previn poftele alimentare.
Ţine sub control colesterolul rău, reducând, totodată, riscul de diabet.

Beneficiile seminţelor de in pentru slăbit
În ultimul timp, din ce în ce mai multe persoane au început să adauge în alimentaţie seminţe de in. Deja nu mai este o noutate că acest aliment ajută digestia şi ţine sub control greutatea corporală. În ciuda dimensiunii mici, seminţele de in sunt o sursă extraordinară de nutrienţi. 

Acestea conţin o cantitate mică de acizi graşi omega 3, care au efecte antiinflamatoare şi oferă beneficii sistemului cardiovascular.
28% din greutatea lor este reprezentată de fibre alimentare, care reglează nivelul colesterolului şi îmbunătăţesc digestia.
Seminţele de in conţin antioxidanţi care contribuie la funcţionarea optimă a celulelor şi reduc daunele cauzate de stresul oxidativ.
În plus, acest aliment are un conţinut bogat de mucilagiu, o substanţă care reglează glicemia.
Enzimele din compoziţia seminţelor de in facilitează descompunerea grăsimilor şi a proteinelor, prevenind acumularea acestora în corp.

Cum se prepară apa cu seminţe de in şi lămâie pentru slăbit?
Pentru a te bucura de beneficiile celor două ingrediente pentru slăbit, cea mai bună opţiune de consum este reţeta de mai jos. Bea apa cu seminţe de in şi lămâie în fiecare zi pentru a scăpa de kilogramele în plus şi a-ţi menţine organismul sănătos.

Ingrediente
4 pahare de apă (1 litru)
2 linguri de seminţe de in (20 g)
Zeama unei lămâi

Mod de preparare
Toarnă apa într-o cratiţă şi dă-o în clocot.
Adaugă seminţele de in şi dă focul mic.
Lasă-le să fiarbă 3 – 4 minute, apoi ia-le de pe foc.
Acoperă cratiţa şi lasă amestecul să se răcească.
Când este îndeajuns de rece pentru a putea fi băută, strecoară apa şi adaugă zeama de lămâie.

Mod de consum
Bea un pahar de apă cu lămâie şi seminţe de in pe stomacul gol.
Împarte cantitatea rămasă în 3 sau 4 porţii.
Repetă procedeul de cel puţin 3 ori pe săptămână.



Cititi mai mult:https://dozadesanatate.ro/apa-cu-seminte-de-in-si-lamaie-slabit/
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept