05 sep. 2018
Lipsa poftei de mâncare la copii este o sursă constantă de îngrijorare pentru părinţi, care se văd puşi în faţa unei situaţii dificile. Este o problemă şi un motiv de stres şi pentru copii, deoarece aceştia sunt forţaţi să mănânce mai mult decât au nevoie. Dar nu dispera, există câteva remedii naturale pentru stimularea apetitului fără a apela la medicamente. 

În acest articol îţi prezentăm soluţii pentru creşterea poftei de mâncare, astfel încât copilul tău să se alimenteze sănătos, fără chinul meselor forţate.

Motive ce provoacă lipsa poftei de mâncare la copii
Mulţi copii trec prin diverse etape pe parcursul copilăriei, iar unele dintre acestea se caracterizează prin lipsa poftei de mâncare. De cele mai multe ori, aceste perioade nu durează mult. Însă dacă ele se întind pe perioade lungi de timp şi duc la scădere în greutate, atunci există un motiv de îngrijorare.

Motivele pentru care copilul tău nu mănâncă pot fi:

Intoleranţe alimentare: în anumite cazuri, când cel mic face mofturi doar la un anumit tip de alimente, acest lucru poate sugera o intoleranţă nativă la respectivul produs. Poate fi vorba de lactate, făinoase sau fructe uscate. Ar trebui să observi cu atenţie dacă nu cumva aceste alimente îi creează probleme digestive sau un disconfort gastric.

Anemie. Lipsa cantităţii potrivite de fier în organism poate fi motivul apariţiei alimentaţiei deficitare. În acest caz, schimbă dieta cu alimente bogate în fier sau ia în considerare administrarea unui supliment.

Paraziţi intestinali: o problemă des întâlnită la copii, din moment ce aceştia duc mâinile murdare la gură. Simptomele pot trece neobservate sau pot fi confundate cu alte afecţiuni. Fii atentă dacă micuţul este nervos fără motiv, are pupilele mai dilatate sau are frecvent mâncărimi anale.

Probleme emoţionale. Nu exclude acest aspect, mai ales dacă au avut loc schimbări importante în viaţa copilului sau a familiei.
Alte afecţiuni. Dacă problema nu se rezolvă de la sine în câteva zile, programează o vizită la medic şi cere o serie de analize pentru a exclude probleme mai serioase sau boli digestive.
Înainte de a începe orice tratament medicamentos, este important de reţinut faptul că unele substanţe cauzează efecte adverse destul de neplăcute. Din această cauză, este indicat să încerci mai întâi câteva remedii naturiste, însoţite de o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.

Remedii pentru lipsa poftei de mâncare la copii:

1. Polen
Polenul este un super aliment care poate rezolva aproape orice deficienţă nutriţională de tipul anemiei. Pentru cele mai bune rezultate acesta ar trebui consumat măcinat şi înainte de masă, într-o doză adecvată vârstei.

2. Drojdie de bere
Drojdia de bere este un aliment bogat în vitamine, minerale şi aminoacizişi este un excelent stimulent al apetitului. În plus, drojdia este un supliment care susţine sănătatea organismului şi dezvoltarea psihică adecvată vârstei.

3. Coada şoricelului
Coada şoricelului, această celebră plantă medicinală creşte apetitul şi ajută digestia. Este folosită şi ca supliment eficient pentru eliminarea şi prevenirea paraziţilor intestinali, care pot fi responsabili de alimentaţia precară.

4. Lucernă
Lucerna este o plantă cu proprietăţi de alcalinizare, iar acest lucru o face ideală pentru prevenirea multiplelor probleme de sănătate.
Pe lângă stimularea poftei de mâncare, lucerna luptă împotriva arsurilor la stomac şi previne ulcerul.

5. Reţete originale
Ar trebui ca meniul copilului tău să fie cât mai atractiv, pentru a stimula interesul său de a gusta ceva nou. Te poţi interesa despre diverse forme şi jucării pe care le poţi face din alimente, trezindu-i astfel curiozitatea.
Dacă nu preferă legumele, peştele sau fructele proaspete, poţi încerca tocăniţe, piureuri sau umpluturi care să conţină tot ceea ce nu vrea să mănânce în stare crudă.
O idee bună pentru a diversifica meniul este să înlocuieşti făina de grâu cu cea de migdale, năut sau cocos.

6. Ajutor în bucătărie
Atunci când copilul este destul de mare pentru a putea ajuta în bucătărie, va fi mult mai interesat să guste ceea ce a preparat.

7. Practicarea sportului
O mare problemă a tuturor, nu doar a copiilor, este stilul de viaţă sedentar, cu mult prea puţine activităţi recreative în aer liber.

Lipsa poftei de mâncare la copii poate fi rezultatul tehnologiei modernecare ne-a invadat casele, al traiului de viaţă în jungla urbană, sau al unor părinţi absorbiţi de muncă.

Este esenţial pentru copii şi tineri să participe la diverse activităţi, în grup sau individual, care să ajute la arderea caloriilor şi la stimularea poftei de mâncare.

Cititi mai mult:https://dozadesanatate.ro/lipsa-poftei-de-mancare-la-copii-remedii/
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept