15 aug. 2018
Sucul de roşii proaspete este un foarte bun remediu împotriva celulelor canceroase, tumorilor, infecţiilor.
Ajută la detoxifierea organismului, fiind un foarte bun antioxidant ce se găseşte în orice grădină. 70% din necesarul de vitamina C din organism este dat de un singur pahar de suc de roşii.
Vara sunt absolut necesare salatele de roşii, asta pentru că au beneficii deosebite, inclusiv de protecţie a pielii contra razelor de soare foarte puternice.
Sucul de roşii conţine fier şi potasiu, vitaminele K, B1, B5 şi B6, dar şi alte minerale importante, ca zinc, crom, sodiu, mangan. Sucul de roşii are puterea de a regla colesterolul din sânge, de a întări sistemul imunitar, de a proteja inima şi a întări oasele.
Licopenul, substanţă ce se găseşte din plin în roşii, este una dintre cele mai importante substanţe care luptă cu cancerul. Aceasta protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi, care distrug celulele şi cauzează diverse afecţiuni. Roşiile fierte sau opărite conţin mai mult licopen, ce este mai solubil în grăsime. Aşadar, adăugaţi la sucul de roşii din mâncare puţin ulei de măsline. Sucul de roşii se recomandă în special în următoarele tipuri de cancer: sân, prostată, colon, pancreas şi plămâni.

Sucul de roşii este foarte important în dieta femeilor datorită faptului că ajută la întărirea sistemului osos. Aşadar, vara, când roşiile sunt proaspete, profitaţi din plin de sucul de roşii şi nu uitaţi să beţi un pahar zilnic. Cantităţile semnificative de calciu şi magneziu din roşii sunt responsabile cu întărirea oaselor, prin faptul că ajută la asimilarea fierului în organism. Sucul poate fi o băutură răcoritoare foarte bună, adăugaţi sare şi puţin busuioc şi veţi obţine cea mai gustoasă băutură de vară.

Cei care beau suc de roşii frecvent ştiu că acesta are efecte benefice asupra ochilor. Roşiile previn afecţiunile oculare, datorită conţinutului de vitamina A, luteină şi zeaxantină, printre cei mai buni antioxidanţi ce protejează retina. Aşadar, sucul de roşii ajută la îmbunătăţirea vederii şi sănătăţii ochilor.

Cititi mai mult:http://traiestesanatoscusimona.ro/beneficiile-sucului-de-rosii/
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept