09 iul. 2018
Arsurile solare şi insolaţia sunt cele mai grave urmări ale expunerii prelungite şi necontrolate la soare. În plus, bronzul astfel obţinut nu este de durată, fiind afectată în acelaşi timp şi sănătatea.
Arsurile solare se manifestă prin înroşirea pielii însoţită de senzaţie de usturime, totodată, pielea având o temperatură ridicată. În cazurile severe pot apărea umflături cu lichid pe suprafaţa sa care în timp se sparg, provoacă mâncărime şi descuamarea pielii. Primul şi cel mai important aspect este prevenţia. Se recomandă a se evita expunerea la soare în intervalul 11:00 – 16:00 şi folosirea produselor cu factor de protecţie solară ridicat. Persoanele care se confruntă cu arsuri solare trebuie să acţioneze imediat. Iată care sunt cele mai eficiente şi rapide remedii pentru arsurile solare!

iaurtul
Iaurtul este cel mai popular, eficient şi la îndemână remediu contra arsurilor solare graţie probioticelor şi enzimelor din componenţă. Acestea ajută pielea să se regenereze, însă este eficient şi dacă este consumat ca atare deoarece ajută la rehidratarea organismului. Se aplică pe pielea afectată de soare şi se lasă să acţioneze 5-10 minute, clătindu-se apoi cu apă caldă.

comprese cu ceai verde
Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi care au capacitatea de a inhiba acţiunea nocivă a razelor ultraviolete, implicit de a stopa  procesul de deteriorarea a dermului. În plus, favorizează vindecarea pielii şi reduce durerea, datorită acidului tanic şi brominei  din compoziţie. Ceaiul se aplică rece, după ce a fost ţinut în prealabil la frigider.

comprese cu ceai de mentă
Ceaiul de mentă are rolul de a oferi pielii o senzaţie de răcorire şi de calmare şi s-a dovedit a fi foarte util în tratarea arsurilor solare.

comprese reci cu apă sau gheaţă
Pielea arsă de soare are o temperatură ridicată, iar procesul de deshidratare este foarte rapid, prin urmare aplicarea compreselor reci cu apă de la frigider sau cu gheaţă va stopa degradarea dermului. Nu este recomandat să se aplice gheaţa direct pe piele, ci să fie înfăşată într-un prosop subţire, de preferat din bumbac.

felii de cartof
Cartoful este renumit în tratarea arsurilor solare, acesta fiind cel mai eficient remediu contra iritaţiilor pielii, totodată având şi rol antiinflamator. Se curăţă cartoful de coajă şi se taie felii care se învelesc într-o pânză subţire şi se aplică pe zonele arse de soare până la dispariţia senzaşiei de usturime.

felii de castravete
Un alt remediu excelent pentru tratarea arsurilor solare este castravetele, în special dacă acestea se petrec pe zona feţei şi a decolteului. Castravetele are efect analgezic, antiinflamator şi puternic hidratant pentru piele. Feliile de castravete se aplică direct pe ten şi se întorc la interval de 5 minute de pe o parte pe alta. Pentru corp se recomandă a fi dat prin blender castravetele pentru a putea acoperi întreaga zonă.

apă de ovăz
Un remediu pentru arsurile solare mai puţin cunoscut este apa de ovăz. Polizaharidele din compoziţia sa au rolul de a calma şi regenera pielea. Se recomandă a se umple cu ovăz o şosetă care apoi să fie lăsată la înmuiat într-un lighean cu apă. Se stoarce de câteva ori şoseta în apă pentru aceasta îşi schimbă culoarea. Apa se aplică pe piele, fie direct, fie pe comprese şi se lasă să se usuce.

frunze de varză
Varza este recunoscută graţie rolului său antiinflamator, astfel că în cazul arsurilor solare s-a dovedit a fi eficientă în reducerea posibilităţii de apariţie a băşicilor la nivelul pielii. Frunzele de varză se zdrobesc uşor să se aplică direct pe piele.

bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu are marea calitate de a transforma mediul acid într-un mediu bazic, prin urmare, aplicat pe piele poate minimiza disconfortul cauzat de acţiunea nocivă a radiaţiilor ultraviolete. În plus, reduce durerea şi roşeaţa. Se dizolvă o linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu într-un pahar mare cu apă şi se clăteşte pielea. Se lasă să acţioneze minim 5 minute înainte de a se îndepărta. Nu se foloseşte praful de bicarbonat ed sodiu direct pe piele şi nici în concentraţii mari.

Cititi mai mult: https://www.unica.ro/remedii-pentru-arsuri-solare-242801
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept