22 iun. 2018
Ştim cu toţii că zahărul nu este doar inamicul unei siluete de invidiat, ci şi al sănătăţii noastre. Iată 5 trucuri pentru a îţi stăpâni pofta de dulce.
Pe măsură ce obosesc, mulţi oameni simt o poftă exagerată de dulce, greu de controlat. Asta se întâmplă mai ales după-amiază. Australianca Jessica Sepel, specialist în nutriţie, a dezvăluit pentru DailyMail la ce trucuri puteţi apela pentru a stăpâni pofta de dulce.

Oţet de cidru de mere
1 sau 2 linguriţe de oţet de cidru de mere în apa pe care o beţi pe parcursul zilei, vă va înhiba apetitul alimentar, inclusiv pofta de dulce. Acesta conţine acid acetic, care reglează nivelul zahărului din sânge.
Oţetul de cidru de mere este folosit din cele mai vechi timpuri ca un remediu tradiţional pentru diverse afecţiuni. Studiile indică faptul că are importante efecte terapeutice, printre care şi tratarea cancerului.

3 mese pe zi
Un plan alimentar alcătuit din 3 mese pe zi şi două gustări sănătoase între mese vă va ajuta să ţineţi sub control senzaţia de foame şi implicit pofta de dulce. Dacă spre după-amiază, atunci când nivelul energiei scade, simţiţi totuşi nevoia de zahăr, asiguraţi-vă că aveţi la îndemână alternative sănătoase, cum ar fi un iaurt cu nuci, migdale sau alte fructe cu coajă lemnoasă sau un baton cu cereale.

Suc de lămâie
Pe lângă conţinutul ridicat de nutrienţi, lămâile vă ajută să înfrânaţi şi pofta de dulce. Pentru că aciditatea lor previne fluctuaţiile zahărului în sânge şi taie pofta de dulce, puteţi adăuga suc de lămâie în diverse preparate, cum ar fi salatele.

Magneziu
Magneziu este şi el foarte eficient în stăpânirea poftei de dulce. Conform studiilor, acesta joacă un rol important în reglarea sensibilităţii la insulină. Deşi indicat ar fi să obţineţi substanţele nutritive prin intermediul alimentelor, suplimentele ajută şi ele. Totuşi, fiţi atenţi la cantitatea de magneziu, pentru că excesul vă poate cauza probleme. Jessica Sepel recomandă un comprimat înainte de culcare.
Alimente cu un conţinut ridicat de magneziu sunt: legumele cu frunze verzi, nucile, seminţele, peştele gras, boabe de soia, banane, avocado, ierburi aromatice.

Proteine şi grăsimi sănătoase
Proteinele şi grăsimile sănătoase sunt necesare pentru o bună funcţionare a organismului. Aceşti macronutrienţii (proteine, carbohidraţi şi grăsimi) îţi menţin nivelul zahărului din sânge stabil şi astfel reduc pofta de dulce.
Pentru proteine Jessica Sepel recomandă carnea roşie de bună calitate, carnea de pui organic şi peşte, iar pentru grăsimi bune, avocado, ulei de nucă de cocos, ulei de măsline, nuci, seminţe şi somon.
De asemenea, nu ar trebui să vă lipsească de la masă legumele şi fructele cu coajă lemnoasă, cum ar fi quinoa, orez brun, mei, dovleac dulce, cartofi dulci.

Cititi mai mult:https://www.unica.ro/6-trucuri-pentru-a-iti-stapani-pofta-de-dulce-242904

<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept