09 mai. 2018
Visezi la o viaţă lungă şi sănătoasă? Atunci tot ce trebuie să faci este să consumi câteva alimente care îţi vor garanta că vei ajunge să le spui poveşti şi strănepoţilor.
1. Nuci
Nucile sunt pline de microelemente vitale pentru creierul şi organismul tău. Mult grăsimi sănătoase sunt disponibile pentru a susţine sistemul nervos al omului. Consumă cel puţin un sfert de cană de nuci pe zi pentru a da organismului tău mineralele necesare.

2. Lămâi
Lămâile sunt cele mai recomandate dacă ai lipsă de Vitamina C. Flavonoidele din lămâi ajută la diminuarea celulelor canceroase şi ajută la prevenirea unui număr mare de boli precum răceala.

3. Broccoli
Broccoli este o sursă minunată de vitamina K, care ajută la întărirea oaselor. De asemenea ajută sistemul imunitar în lupta împotriva bolilor. Asigură-te doar că îl găteşti corect.

4. Fasole
Boabele de fasole sunt o sursă de proteine vegetale sănătoase. Acestea au fibre care ajută organismul să digere alte mâncăruri şi nu sunt o sursă de grăsimi rele.

5. Ciocolată neagră
Nu consuma batoane de ciocolată cu lapte, cu alune sau stafide. Mănâncă doar ciocolată pură şi rămâi sănătoasă cu flavonoidele şi acizii din cacao care lipsesc de obicei din organismul tău.

6. Roşii
Diferitele tipuri de roşii sunt minunate în lupta împotriva celulelor canceroase. Ele oferă corpului tău ingredientele necesare pentru îmbogăţirea sîngelui. Fiecare persoană ar trebui să consume cel puţin o roţie mare pe săptămână.

7. Somon
Dacă nu eşti vegetariană atunci asigură-te că incluzi în dieta ta şi somon bogat în proteine. De asemenea el îţi oferă grăsimi sănătoase pe care nu le vei găsi în altă parte.

8. Avocado
Dintre toate fructele posibile, avocado pare să fie cea mai sănătoasă opţiune. Este bogat în vitamine şi microelemente care te menţin sănătoasă. S-a demonstrat că acest fruct scade riscul infarcturilor.

9. Usturoi
Dacă nu mănânci usturoi proaspăt atunci te afli într-un risc permanent. Usturoiul ajută la uciderea unor microorganisme periculoase şi îţi păstrează corpul curat de viermi intestinali. De asemenea îţi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

10. Fructe de pădure
Toate fructele de păsure sunt minunate. Este recomandat să le consumi în sezon, dar şi cele congelate sunt o alternativă bună. Oricum, atunci când fructele sunt gătite îşi pierd aproape toate proprietăţile.

11. Spanac
Această legumă verde conţine o cantitate enormă de luteină. Spanacul ajută la protejarea sistemului imunitar şi a vederii. Luteina joacă un rol major în ovulaţie şi la posibilitatea de a deveni părinte.

12. Ulei de măsline
Alături de toate tipurile de ulei, uleiul de măsline este plin de grăsimi, acizi şi flavonoive sănătoase. Ajută la îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi la constuirea unor vase de sânge elastice şi puternice. Asigură-te că îl incluzi în dieta ta zilnică.

13. Iaurt
Laptele proaspăt ar trebui consumat zilnic. Dar iaurtul este perfect pentru toată lumea. Ajută la crearea şi întreţinerea microflora organismului şi ajută la digfestia alimentelor pe care le consumi.

14. Ouă
Albuşul de ou este plin de proteine. Gălbenuşul se spune că este rău pentur sănătatea noastră. Totuşi, protivit unor studii recente, dacă mănânci albuşul şi gălbenuşul împreună este mult mai sănătos decât dacă ai consuma doar albuşul.

15. Fructe uscate
Aceste fructe sunt recomandate mai ales în sezonul rece, atunci când frcutele proaspete nu sunt disponibile. Frcutele uscate au o mulţime de microelemente şi vitamine. De asemenea ele ajută la întărirea sistemului imunitar pe parcursul lunilor reci din an.

Citiţi mai mult:  https://www.unica.ro/15-alimente-pe-care-trebuie-sa-le-consumi-pentru-trai-100-de-ani-237926
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept