02 mai. 2018
Efectele terapeutice ale acestui metal sunt mai puţin cunoscute decât ar trebui, chiar dacă este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru prevenirea şi tratarea anumitor afecţiuni.
Cuprul are un rol important în buna funcţionare a organismului nostru şi chiar puteri miraculoase de vindecare. Ne ajută atât în prevenirea anumitor boli sau afecţiuni, cât şi în tratarea sau calmarea durerilor. Iată câteva dintre beneficiile lui:

Este antiinflamator şi antioxidant
Cuprul ajută la tratarea iritaţiilor şi a inflamaţiilor, dar mai ales la întărirea sistemului osos. Deşi nu este o metodă susţinută de dovezi ştiinţifice, persoanele care suferă de artrită pot purta o brăţară din cupru la încheietura mâinii pentru a diminua şi calma durerile. Pentru reumatism, este indicată terapia cu plăcuţe de cupru.
Metalul ajută şi la regenerarea oaselor şi prevenirea apariţiei osteoporozei. Sărurile de cupru au efect de combatere a ciupercilor, bacteriilor, a pojarului şi viruşurilor.
De asemenea, poţi combate dermatita cu oxid de cupru.

Întăreşte sistemul imunitar
Cuprul întăreşte sistemul imunitar. Datorită radicalilor liberi din compoziţia cuprului, acesta ajută la prevenirea distrugerii celulelor, inclusiv a cancerului. Previne infecţiile şi reduce febra. O monedă de cupru pe piele ajută la calmarea durerilor de cap.

Contribuie la formarea celulelor roşii
Rolul de antioxodant ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a organismului. Favorizează absorbţia de fier şi ajută la formarea globulelor roşii.
Dacă este folosit alături de vitamine, aminoacizi, poate ajuta în sinteza de colagen, mielină şi melanină. Femeile pot profita de asta pentru a-şi menţine frumuseţea.

Purifică apa
Conform studiilor, cuprul poate distruge şi inhiba răspândirea bacteriilor precum E coli. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, cuprul este folosit şi pentru purificarea apei.

Menţine sănătatea inimii
Cuprul îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide şi menţine sănătatea sistemului cardiovascular prin contribuţia la formarea de noi celule şi vase de sânge.

Previne apariţia Alzheimer-ului
Ajută la prevenirea apariţiei sclerozei în plăci, afecţiune care contribui la formara bolii Alzheimer, conform clickpentrufemei.ro.


Surse importante de cupru:
În mod natural, cuprul se găseşte în alimente precum avocado, ficat, carne de vită sau miel, fasole, mazare, nuci, fructe de mare.

Corpul uman are nevoie zilnic, în mod normal, de  2-3 mg de cupru. Excesul poate avea efecte negative asupra organismului motiv pentru care este indicat ca orice supliment să fie luat la recomandarea medicului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru bijuteri, nu le purtaţi timp îndelungat.

Cititi mai mult:   https://www.unica.ro/metalul-care-puteri-miraculoase-de-vindecare-237688
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept