24 ian. 2018
Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman, îndeplineşte peste 500 de funcţii şi este capabil de regenerare. Principalul său rol este filtrarea şi sortarea substanţelor toxice, prin urmare detoxifierea sa devine obligatorie, cu atât mai mult cu cât suntem expuşi zilnic la poluare, iar alimentaţia zilelor noastre lasă mult de dorit.
Când trebuie detoxifiat ficatul
Un ficat suprasolicitat, obosit, gras sau mărit are nevoie urgentă de detoxifiere, însă ficatul este printre singurele organe care atunci când au nevoie de ajutor nu transmit durere. Cu toate acestea, există alte simptome specifice care ar trebui să ne îndrepte urgent către o dietă de curăţare. În această categorie intră, în primul rând, greata, oboseala, calitatea slabă a somnului şi migrenele, însă şi lipsa capacităţii de concentrare, stările de irascibilitate, halena şi transpiraţiile abundente şi urât mirositoare pot fi simptome ale unui ficat suprasolicitat.

Cum se ţine dieta de detoxifiere a ficatului în 9 zile
Dieta de detoxifiere a ficatului în 9 zile a fost propusă de Patrick Holford, lider în nutriţie şi autorul mai multor cărţi legate de alimentaţie şi boli metabolice, şi are la bază o metodă simplă şi rapidă de curăţare a ficatului în doar nouă paşi. În această perioadă există alimente care trebuie consumate zilnic, dar şi, aşa cum era de aşteptat, alimente interzise. Acesta recomandă cinci mese pe zi, trei principale şi două gustări, şi consumarea a minimum doi litri de apă, împărţiţi în doze egale pe tot parcursul zilei. Apa poate fi băută ca atare sau se poate adauga zeamă proaspătă de lămâie. Ceea ce autorul dietei de detoxifiere a ficatului în 9 zile recomandă obligatoriu în acest timp este practicarea sportului, deoarece activitatea fizică pune sângele în mişcare şi, implicit, grăbeşte procesul de detoxifiere al organismului.

 
Alimente care detoxifiază ficatul
În cele 9 zile de dietă se vor consuma doar seminţe, fructe, legume şi peşte, conform unei scheme prestabilite. Astfel, în funcţie de gusturi şi de preferinţele culinare, se va consuma la mesele principale doar unul dintre meniurile propuse:

Micul dejun: cereale cu lapte de soia/ fructe/ smoothie-uri de fructe
Prânz: salată de verdeţuri cu seminţe/ păstrăv cu legume coapte/ file de somon cu salată de legume/ supă de cartofi/ supă de linte cu morcovi
Cină: supă de legume/ legume la grătar/ orez fiert
Gustări: fructe/ suc de fructe/ seminţe/ porumb

Sfat 1: Se recomandă ca din alimentele consumate în această perioadă să facă parte obligatoriu şi cele cu putere mare de detoxifiere: grepfrut, ceai verde, ceai de păpădie, struguri, pepene, mere, avocado, sfeclă roşie, morcovi, usturoi.
Sfat 2: Se recomandă, pe cât posibil, să nu se consume şi fructe şi legume la aceaşi masă.
Sfat3: Se recomandă consumul fructelor şi legumelor, în stare cât mai naturală. Este de preferat ca legumele să fie gătite la abur sau pe grătar.

Alimente interzise în cura de detoxifiere a ficatului
În timpul celor 9 zile cât durează cura de detoxifiere a ficatului se interzice complet consumul de cafea, băuturi alcoolice şi băuturi din comerţ. De asemenea, nu se consumă grâu, lapte, grăsimi şi dulciuri, iar alimentele procesate, produsele de tip fast-food şi patiserie se elimină din meniu.

Beneficiile dietei de detoxifiere a ficatului în 9 zile
Detoxifierea ficatului, cu alte cuvinte, eliberarea şi curăţarea acestuia de substanţele toxice, aduce beneficii majore întregului organism şi îmbunătăţeşte considerabil starea de sănătate. Astfel, digestia se reglează, excesul de apă se elimină, somnul devine odihnitor, gândirea limpede, iar pielea devine mai curată şi mai luminoasă. Totodată, căile respiratorii se vor elibera, respiraţia se va împrospăta şi nivelul de energie al organismului va creşte considerabil. Implicit, toate acestea vor determina întărirea sistemului imunitar. Continuată pe termen lung poate favoriza şi pierderea kilogramelor în plus.

Cititi mai mult:  https://www.unica.ro/detoxifierea-ficatului-in-9-zile-metoda-simpla-si-rapida-226788
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept