10 ian. 2018
Cercetătorii indieni au decoperit că banalul piper negru ar putea fi ingredientul care să ajute la combaterea obezităţii.
Piperonalul, un component al popularului ingredient ce se găseşte pe masa oricui, ar reduce semnificativ efectele unei alimentaţii bogate în grăsimi nesănătoase. Până acum, cercetările s-au făcut doar asupra cobailor, care au înregistrat efecte uimitoare după doar şase săptămâni de teste cu piper – în urma unei alimentaţii cu multe grăsimi, dar şi cu piperonal, cobaii nu au avut o creştere semnificativă a greutăţii, ba mai mult, au avut şi un procent scăzut al grăsimii din corp şi al glicemiei, spre deosebire de animalele care au avut doar un regim alimentar gras, fără piper.

Conform specialiştilor, se pare că piperonalul din piper atacă numite gene asociate cu creşterea masivă în greutate şi speră ca un tratament împotriva obezităţii pe bază de piper să fie elaborat cât mai curând, pentru a beneficia de el milioanele de oameni care se confruntă cu această boală. Conform statisticilor, rata obezităţii s-a triplat la nivel mondial faţă de 1975.

Citiţi mai mult:  https://www.unica.ro/piperul-negru-arma-secreta-impotriva-obezitatii-225954
<< Înapoi
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării pe site, acceptaţi folosirea acestora! Accept